Jäsenhuone|Johtokunnan työhuoneNUORTEN TREENIRYHMÄ 2020

Vaasan kaupunki kannustaa nuoria vaasalaisurheilijoita työllistämisstipendeillä; VaaSusta mukana Anu Tuomisto, Eveliina Välimaa ja Miika Nurmi

29.3.2019

 

Vaasan kaupunki kannustaa nuoria vaasalaisurheilijoita työllistämisstipendeillä

 

Nuoren urheilijan arkea rytmittää harjoittelu ja kilpailut sekä leiri- ja kilpailumatkat. Lahjakkaiden ja lajiinsa omistautuneiden nuorten kehitystä saattavat kuitenkin haitata kesätyöt, jotka katkaisevat harjoitusohjelman tärkeitä jaksoja tai eivät muuten tue lajiharjoittelun tarpeita.

 

Vaasan kaupunki on yhteistyössä Vaasanseudun Urheiluakatemian kanssa laatinut toimintamallin nuorten työllistämiseen oman lajinsa harjoitteluun ja kilpailemiseen. Idean isä on Vaasan kaupunginvaltuuston jäsen Harri Moisio, joka jätti aiheesta valtuustoaloitteen 11.2.2019.

 

- Vaasa haluaa toimia esimerkkinä nuorten urheilijoiden kannustamisessa: vastaavaa ei ole tehty muualla Suomessa, kertoo työllistämispäällikkö Helena Nurmikoski Vaasan kaupungilta.

 

Tulevana kesänä työllistämisstipendi myönnetään 16 lahjakkaalle urheilijalle. Mukana on muun muassa yleisurheilijoita, uimareita ja suunnistajia.

 

Olympialaiset mielessä

 

Työllistämisstipendit on myönnetty valmentajien Vaasanseudun Urheiluakatemialle lähettämien ehdotusten perusteella, missä tulee ilmi urheilijan taso ja tavoitteet urheilu-uralla. Urheiluakatemia on hyväksynyt osaltaan nuoret kesätyöohjelmaan ja esittänyt nuorta ohjelman piiriin.

 

- Kesätyöhakemuksen perusteissa nuoren tuli kertoa lajistaan, harjoitusohjelmastaan ja tulevaisuudensuunnitelmistaan. Perusteluissa vaadittiin myös, että urheilija on 14-24-vuotias sekä Vaasassa kirjoilla, kertoo toiminnanjohtaja Mikaela Ingberg Vaasanseudun Urheiluakatemiasta.

 

Mukaan valituilla urheilijoilla on tavoitteena nousta lajinsa huipulle: moni tähtää esimerkiksi olympialaisiin.

 

- Hienoa, että Vaasa haluaa olla mukana tukemassa meitä nuoria urheilijoita. Haluan päästä mahdollisimman pitkälle, elää urheilulla sekä menestyä kansainvälisissä arvokilpailuissa, kommentoi yksi ensi kesänä työllistämisstipendin kannustamana urheilevista nuorista.

 

Työllistämisstipendi myönnetään 4-8 viikoksi. Kesän aikana nuori kertoo omasta harjoittelustaan Urheiluakatemian ja Vaasan kaupungin sosiaalisen median kanavilla. Lisäksi urheilija pitää harjoituspäiväkirjaa, johon valmentaja kuittaa suoritetut harjoitukset.

LISÄÄ TIETOA JA LISTA TUETUISTA