Jäsenhuone|Johtokunnan työhuoneNUORTEN TREENIRYHMÄ 2020

Tävlingsledarens hälsning

Vasa 7.9.2016

Bästa Vaasan Suunnistajats medlemmar, tävlande, funktionärer och alla vänner av orientering! Vaasa Suunnistajat ry fick möjligheten att arrangera sprintorienteringens finska mästerskap och en WRE-täv­ling. Vi har tagit emot utmaningen och förberett oss på bästa möjli­ga sätt inför dagens tävling.

1 796 orienterare i 36 olika klasser anländer till Vasa med en strävan att vinna mästerskapsmedaljer och WRE-poäng. Helheten med kval och den korta men utmanande sprintorienteringen är krävande både för orienterarna och också arrangörerna. Orienterarna måste kon­centrera sig på den fartfyllda prestationen och arrangörernas orga­nisation måste fungera smidigt. Tillsammans är ca 240 funktionärer beredda på att stå till förfogande för orienterarna.

Orienteraren är i centrum. Efter utförd prestation kan orienteraren njuta av servicen vid tävlingscentret. Den fina stämningen under en stor tävlingshändelse i Vasas fina omgivning är värd att uppleva. Förhoppningsvis visar sig solen idag och lyser upp vår fina tävling.

Genom samarbete med Vasa stad, Österbottens polisdistrikt och den lokala brandstationen har vi garanterat tävlingens och oriente­rarnas säkerhet. Jag önskar att orienterarna orienterar tryggt men fartfyllt. Jag tackar alla, som tills dagsdatum ställt upp för att göra tävlingen möjlig. Ett stort tack till mark- samt tomtägarna och företa­gen som har stött vår tävling. Ett stort tack riktar jag till Vasa stad!

Välkommen till Vasa för att uppleva en fin orienteringsupplevelse!

Juha Muhonen
Tävlingsledare
SM Sprint 2016

 

 

 

 

Tävlingsledare Juha Muhonen. (Kuva: KK)