Jäsenhuone|Johtokunnan työhuoneVaaSun treeniryhmät

Kilpailunjohtajan tervehdys / Tävlingsledarens hälsning

Hyvät Vaasan Suunnistajien jäsenet, tulevat kilpailutoimitsijat ja muu suunnistusväki! Vaasan Suunnistajat ry on saanut erittäin hienon mahdollisuuden järjestää sprinttisuunnistuksen suomenmestaruus- ja WRE-kilpailun syksyllä 2016. Olemme ottaneet haasteen ilolla vastaan ja valmistaudumme 17.9. järjestettävään tapahtumaan huolella.

Aktiivinen ja voimaa pursuava ydinryhmämme on jo puolitoista vuotta useiden kokousten ja lukuisten sähköpostien voimalla valmistautunut haasteeseen – ja työ jatkuu. Odotamme noin 2 000 suunnistajaa huoltajineen kirmaamaan syksyiseen Vaasaan. Toivomme myös WRE-statuksen (World Ranking Event) tuovan Vaasan paljon ulkomaalaisia suunnistajia. Tavoitteenamme on luoda kilpailu, jossa suunnistaja on keskiössä ja saa kokea unohtumattoman elämyksen sprinttisuunnistamisen maailmassa. Kilpailukeskuksen sijainti on vielä suuri salaisuus ja sellaisena se pysyy syksyyn saakka.

Arvioimme, että tarvitsemme noin 200–250 toimitsijaa takaamaan onnistuneet kilpailut. Siksi rohkaisen kaikkia talkoohenkisiä vaasalaisia ilmoittautumaan toimitsijaksi nettisivujemme kautta tai olemaan yhteydessä suoraan minuun. Ponnistus on suuri ja väkeä tarvitaan. Kenenkään ei tarvitse olla huolissaan osaamisestaan. Koulutamme jokaisen toimitsijan tehtäväänsä ennen kilpailupäivää.

Olemme jakaneet kilpailun toteutuksen osalta 13 vastuualueeseen. Aktiivisimmin on toiminut markkinointi, jonka pääasialliset tehtävät ajoittuvatkin ajalle ennen varsinaista kilpailupäivää. Viestintä teroittaa parhaillaan kyniään ja radoista vastaavat ratamestarit ovat loppusuoralla omassa työssään. Liikenne- ja paikoitusasiat alkavat myös valmistua, samoin ravintolapuolella menut on suunniteltu.

Kilpailutoimiston ja muksulan väki odottavat kilpailijoiden kysymyksiä ja pieniä hoidettavia, kun taas palkintojenjakoryhmässä viritellään jo fanfaareja. Kutsut odottavat lähtemistä kutsuvieraillemme ja rakennustiimimme piirtelee parhaillaan teltoille ja käymälöille paikkoja. Yhteistyössä Vaasan kaupungin, Pohjanmaan poliisilaitoksen ja paikallisen pelastuslaitoksen kanssa olemme satsanneet tapahtuman ja kilpailijoiden turvallisuuteen. Kaikki ei ole vielä valmista mutta hyvässä vauhdissa olemme.

Sprinttisuunnistus on palaamassa synnyinsijoilleen Vaasaan. Noin 20 vuotta sitten sprinttisuunnistus otti ensiaskeleensa täällä ja näiden suomenmestaruuskisojen merkeissä se tekee paluun Suomen aurinkoisimpaan kaupunkiin.

Kiitän kaikkia, jotka ovat tähän mennessä edesauttaneet kilpailun järjestämisessä. Kiitos maan- ja tontinomistajille ja yrityksille, jotka ovat tukemassa kilpailuamme. Erityisesti haluan kiittää Vaasan kaupunkia!

Tervetuloa Vaasaan – sprinttisuunnistuksen synnyinsijoille!

 

Vaasassa 31.5.2016

Juha Muhonen
Kilpailunjohtaja
SM Sprint 2016

Kilpailunjohtaja Juha Muhonen.
Kilpailunjohtaja Juha Muhonen. (KK)