Jäsenhuone|Johtokunnan työhuoneVaaSun treeniryhmät

Piharasteilla suunnistusta Vaasassa toukokuu 2020 -Gårdsorientering i Vasa i Maj 2020

21.4.2020

Piharastit ovat yleensä koulujen/päiväkotien piha-alueilla tai puistoissa järjestettyjä suunnistusharjoituksia. Toki nyt yleisen karanteenitilanteen vuoksi nämäkin rastit ovat omatoimisia eli saa mennä suunnistamaan oman aikataulun mukaan ja kartan saa tulostaa itse.

Huhti-toukokuussa Vaasan Suunnistajat järjestävät muutamia piharasteja, joilla voi suunnistaa ilmaiseksi omaan tahtiin ja oman aikataulun mukaan omalla vastuulla yksin tai yhdessä oman perheen kanssa.

Piharastit mahdollistavat niin rauhallisen samoilun kartan kera tai vauhdikkaammankin menon turvallisessa hyvin rajatulla alueella.

Rasteilla on paperiset rastiliput, joihin on merkitty rastikoodi. Rastimerkkeihin ei kosketa koronakaranteenin vuoksi, vaan riittää, että käyt alle puolen metrin etäisyydellä rastista eli että pystyy näkemään rastilipusta rastikoodin.

25.-31.5.2020 piharastit ovat Ristinummella Alkulan ja Hagan koulun lähiympyristössä.

25.-31.5.2020 gårdsorienteringen äger rum i Alkulas och Haga Skolans närområde .

Radat 1 ja 2 sisältävät lyhyitä perhoslenkkejä, joista voit valita mieluisimmat tai suunnistaa halutessasi kaikki intervalleina. Intervalliharjoitus perhoslenkeillä=vauhdikas juoksuharjoitus lyhyillä suunnistusradoilla, juostaa siis vauhdikkaasti kolme ensimmäistä rastia, hengähdystauko maalissa, jonka jälkeen kolme seuraavaa rastia vauhdikkaasti ja jne.

Rata 3 on lyhyt helpohko rata, joka sisältää alueen ehkä mielenkiintoisimmat rastipisteet lähellä polkuja ja teitä.Sopii hyvin erityisesti aloittelijoille ja pienille suunnistajille.

Huom! Muista suunnata kartta! Tarkista aina rastilta lähdettäessä, että karttasi on oikein päin ja että olet varmasti menossa oikeaan suuntaan. Tällä kartalla polut ja tiet helpottavat kartan suuntausta.

Suunnistusnautintoa!

Seuraavat kartat ovat tulostettavissa 31.5. asti/Följande kartor finns att skrivas ut till och med 31.5.

Alkula rata 1

Alkula rata 2

Alkula rata 3

Karttamerkkeihin ja -väreihin ja suunnistuksen perusteisiin voit tutustua mm suunnistusliiton sivun kautta.

Du kan bekanta dig med karttecken och kartans färger samt repetera orienteringens grunder via den här länken.

Nautitaan luontoliikunnasta vastuullisesti! Låt oss njuta av att kunna röra på oss ute i naturen på ett ansvarsfulltsätt!

Muista pitää turvaväli! kom ihåg att hålla säkerhetsavstånd!

Muista käsien pesu harjoituksen jälkeen! Om ihåg att tvätta händerna efter träningen!

Suunnistusiloa !  Njut ava orienteringen!   Vaasan Suunnistajat