HIPPOSUUNNISTUS JA VAASUN SUUNNISTUSKOULU 2024

 

Vaasan Suunnistajien uusi suunnistuskoulukausi  alkaa vanhempainillalla keskiviikkona 10.4. klo 1800-19.30 teams-linkin kautta.

Kokouslinkki lähetetään kaikille Hipposuunnistukseen ja suunnistuskouluun ilmoittautuneiden vanhemmille.

Hipposuunnistukseen ja suunnistuskouluun ilmoittautuminen on varsinaisesti päättynyt, mutta mukaan pääsee kyllä. 

Ilmoittautumislinkki  Ilmoittautuminen ko. linkillä on vielä mahdollista, mutta laitathan viestiä nuorisovastaavalle ilmoittautumislomakkeen täytettyäsi, että ilmoittautumisesi huomataan. Nuorisovastaavan sähköposti:marittahelena.nurmi(at)gmail.com.

 

HIPPOSUUNNISTUS, UUTTA !

- vuonna 2014 ja sen jälkeen syntyneille = 10 vuotiaille ja nuoremmille kolmen (3) kokoontumiskerran aloituskurssi.

- Käymme läpi suunnistuksen perusasioita mm. karttamerkkejä ja -värejä, kartan suuntausta ja oman olinpaikan määrittämistä ilman kompassia.

-oma aikuinen aina mukana

-maksuton osallistujille

-tämän jälkeen voi halutessaan jatkaa VaaSun suunnistuskoulun ryhmissä.

-Hipposuunnistus kokoontuu: la 13.4. klo 14-15 Länsimetsän koulun pihalla, la 27.4 klo 14-15 Suvilahden koulun pihalla. Kolmannella kerralla ma 29.4. tutustumme yhdessä kilpailunomaiseen harjoitukseen Maalahdessa, jonne menemme yhdessä linja-autolla, kun osallistuja on riittävästi. Ohjelmasta tarkemmin kerrotaan ensimmäisessä kokoontumisessa. 

.

VaaSun suunnistuskoulukokoontumiset alkavat maanantaista 15.4. klo 18.00-19.30 ja jatkuvat siitä erillisen ohjelman mukaan, josta alustava suunnitelma löytyy täältä.  Ensimmäinen kokoontuminen on Länsimetsän koulun pihalla os. Länsimetsäntie 10. 

Maanantaina 22.4. kokoontuminen klo 18.00 Suvilahdessa os. Vasaratie 3, Vaasa. Sieltä ryhmittäin harjoituksiin meno. Olettehan ajoissa paikalla! 

Lumikot ja Jänikset pääsevät RR-radalle. Ketut TR-radalle ja linjasuunnistukseen. Hirvet väylä- ja microsuunnistukseen. Oma emit -kilpailukortti mukaan, jos on. 

 

VAASUN SUUNNISTUSKOULUN RYHMÄT

 

LUMIKOT

- 7 vuotiaat ja nuoremmat

- lapsilla on aina oma aikuinen mukana.

- ryhmässä opetellaan suunnistusta luonnossa liikkuen.

- kerrataan suunnistuksen perusasioista mm. karttamerkkejä ja – värejä, vertaamalla maastoa ja karttaa, oman olinpaikan määrittämistä sekä opettelemalla reitinvalintoja.

- Lumikot suunnistavat oman aikuisen ja/tai ohjaajan kanssa, yleensä pienryhmissä.

- Suunnistusta opetellaan käyttäen mm. rastireittirataa (RR=metsässä on valkoisella nauhalla merkitty reitti rastilta rastille), lyhyitä suunnistusratoja eli viuhkoja, runsasrastisia ratoja ja muita suunnistusharjoitteita.

- Vastaava ohjaaja: Eliisa Pöytäkangas, eliisa.poytakangas(ä)gmail.com

- Ohjaajilla keltaiset heijastinliivit

 

JÄNIKSET

- 8-10-vuotiaat

- ryhmässä opetellaan suunnistusta nauttien luonnossa liikkumisesta, kerraten ja opetellen lisää suunnistuksen perusasioita mm. reitinvalintaa, maaston ja kartan vertaamista, oman olinpaikan määrittämistä, itsenäisten päätösten tekemistä.

- Jänikset rohkaistuvat lähtemään kuluvan kauden aikana yksin rastireittiradalle.  

- Suunnistusta opetellaan käyttäen mm. rastireittirataa (RR=metsässä on valkoisella nauhalla merkitty reitti rastilta rastille), lyhyitä suunnistusratoja eli viuhkoja, runsasrastisia suunnistusratoja ja muita suunnistusharjoitteita. 

- Vastaava ohjaaja: Kalevi Mäki-Maunus (kalevi.maki-maunus(ä)netikka.fi

- Ohjaajilla on oranssit heijastinliivit

                                   

KETUT

- 11-12-vuotiaat

- harjoittelu tapahtuu mm. tukireittiradalla (TR=metsässä valkoisella nauhalla merkitty reitti, jota suunnistaja voi käyttää apuna rasteille suunnistaessa, rastit eivät ole nauhan varrella), lyhyillä suunnistusradoilla eli viuhkoilla,runsasrastisilla suunnistusradoilla, väyläsuunnistuksessa ja muilla suunnistusharjoitteilla. 

- Ryhmässä harjoitellaan myös tietoisesti mm. venyttelyä, kehon hallintaa, ketteryyttä, lihaskuntoa, metsässä juoksemista.

- Harjoituksissa vahvistetaan suunnistustaitoon liittyviä asioita, kuten kartan suuntaus/suunnanotto kompassilla ja suunnassa kulkeminen, kartan mittakaava, kuljetun matkan arviointi, korkeuskäyrät, rastinmääritteet, sujuvaa suunnistusta eli kartan lukua liikkeessä =vilkaisutekniikkaa

- Yhteishenkeä ja kaverisuhteiden muodostumista tavoitellaan vaihtelevin ryhmämuodostuksin ja leirien avulla.

- Vastaava ohjaaja: Ossi Peltola ossiv.peltola(ä)gmail.com

- Ohjaajilla on punaiset liivit

 

HIRVET

-13-15-vuotiaat

-ryhmässä on mahdollisuus kehittää yksilöllisesti taitojaan. Ryhmähenki ja kaverisuhteet ovat myös tärkeitä.

- Harjoittelu tapahtuu mm. ns. suorilla suunnistusradoilla jokaisen oman taitotason mukaan.

- Harjoitukset tarjoavat fyysistä harjoittelua yksittäin ja ryhmässä mm. metsä- ja polkujuoksua, juoksukoordinaatioita, kehonhallintaa ja nopeutta sekä lihaskuntoa.

- Tavoitteena on oppia tekemään hallittuja suunnitelmallisia suunnistussuorituksia, soveltamaan suunnistuksen ajatusmallia (suunnitelma-ennakointi-havainnointi- varmistus), oivaltamaan oleellinen kartasta ja maastosta.

- Ryhmäläisiä kannustetaan aktiiviseen harjoitteluun ja kilpailemiseen

-Vastaava ohjaaja: Sami Elomaa; sameli. elomaa(at)gmail.com 

- Ohjaajilla on siniset liivit    

 

VANHEMMAT/ISOVANHEMMAT /AIKUISET

-olette aina tervetulleita mukaan oman lapsensa/nuorensa ryhmään. ’

-Voit toimia apuohjaajana ohjaajiemme ohjeiden mukaan. oman lapsesi perässä kulkijana ja/tai hänen apunaan.

Samalla voit opetella näin myös itse suunnistamaan!

Huolimatta suunnistuskoulu nimestä, suunnistuskoulu ei lopu, vaikka varsinaiset säännölliset kokoontumiset loppuvat. Ohjelmaa on vaihtelevasti läpi vuoden.         

 

11-vuotias tai vanhempi nuori voi osallistua suunnistuskoulun harjoitusten ohella VaaSun nuorten treeniryhmään ja kuulua siihen suunnistuskouluajan jälkeenkin.

 

Vaikka kuuluu sekä suunnistuskoulun ryhmään että treeniryhmään, on vain yksi toimintamaksu. Jäsen- ja toimintamaksuista tietoa tästä linkistä 

 

Myös täältä löytyy Hipposuunnistukseen ja VaaSun suunnistuskouluun ilmoittautumislinkki